Estmak Capital esitleb: Roheline oaas Riia äripindade maastikul

19. jaanuar 2024
news

 

Täna Riias toimunud sarikapidu märkis meie uues stock-office äripindade arendusprojektis olulist hetke. Suvel valmiv Versumi-nimeline innovaatiline ja keskkonnasõbralik projekt annab ettevõtetele korraga kolm-ühes äripinna – esinduse, kontori ja laopinna – kõik ühe katuse all.

 

Roheline ja mugav – nii ettevõtetele kui klientidele

Versum on Läti ärikinnisvaraturul juba omajagu laineid löönud. Eriliseks teeb selle võimalus majutada väga erineva iseloomuga ettevõtteid, eriti just väikesi- ja keskmise suurusega ärisid. Mugava lahendusena saavad kliendid ja partnerid parkida otse ettevõtte ees.

Versumi strateegiline asukoht Riia kiiresti arenevas ettevõtluspiirkonnas teeb sellest heade ühenduste ja võimaluste kasvulava, mitte lihtsalt töökoha.

Ehituslikus mõttes on Versum väljapaistvaks näiteks tänapäevasest disainist ja loodussäästlikust mõtteviisist. Hoones kasutatakse tipptasemel materjale ja nutikaid insenerilahendusi, sh päikesepaneelid katusel ja soojustagastusega ventilatsioon. Versumi pühendumist rohelisele mõtteviisile tõendab ka BREEAM sertifikaat.

 

 

Efektiivsed ja säästlikud lahendused ei edenda ainult jätkusuutlikku maailmavaadet, vaid vähendavad reaalselt kõigi rentnike kütte- ja jahutuskulusid. Erinevalt paljudest ärihoonetest saab iga Versumis pinda rentiv ettevõte oma ruumide sisekliimat, sh temperatuuri ja ventilatsiooni, ise kontrollida.

Paindlikku lähenemist ilmestab ka rentnike võimalus oma ruumide kujundamisel ise kaasa rääkida.

 

Lõputud võimalused idudest suurkorporatsioonideni

Versumi 15 000 m2 pinnal jagub ruumi kõigile – alates särtsuvatest start-up’idest kuni suurte rahvusvaheliste korporatsioonideni. Tulevikku vaatav keskus on eriliselt atraktiivne kaubandus- ja IT-ettevõtetele, pakkudes sünergilist kooslust lao-, poe- ja kontoripindadest. 

Rendivõimaluse pakkumisel on Versumi eksklusiivseks partneriks juhtiv rahvusvaheline kinnisvaranõustaja Colliers. 

 

 

Kaspars Gražulis Colliers Balticust kirjeldab olukorda ärikinnisvaraturul:

“Uute efektiivsete hoonete pakkumine on täna piiratud. Rentnikud on tavaliselt vananenud hoonetes, makstes suuri kommunaalkulusid, sh kasutamata alade eest.” Ta usub, et Versum võib tuua suure muutuse: “Versum on suurepäraseks võimaluseks ettevõtetele, kes väärtustavad jätkusuutlikkust ja otsivad paindlikku ning energiatõhusat kinnisvara.”

 

Suur nõudlus: pinnad juba broneeritud

Turg on Versumi vastu juba märkimisväärset huvi näidanud, paljud pinnad on tänaseks broneeritud. Versum saab valmis 2024. aasta juuli alguseks. Kogu projekt, sealhulgas neli täiendavat hoonet, valmivad eeldatavasti 2026. aasta kolmandas kvartalis.

 

 

Riias esmaklassilist asukohta otsivaile ettevõtetele pakub Versum ainulaadset kooslust kulude optimeerimisest, tõhusast ruumihaldusest ja keskkonnateadlikkusest. Versum on tänapäevaste ettevõtete jaoks optimaalne valik.

Estmak Capitalis arendame me jätkusuutlikku ja innovaatilist kinnisvara Eestis, Lätis ja Leedus juba 15 aastat. Meie portfelli kuuluvad elamukompleksid ja ärihooned kogupindalaga ligi 180 000 m2.

 

Loe lähemalt Versumi kohta https://versum.lv  

 

 

Delfi RU

Delfi LV

Dienas Bizness

Jauns RU

Jauns LV

Bizness LV