Estmak Capital allkirjastas lepingu Läti ehitusettevõttega Aimasa ning alustab stock-office tüüpi ärilinnaku Versum ehitusega

25. september 2023
news

Uus stock-office uniVersum Riias

Mujal maailmas lendavad stock-office tüüpi kontor-esindus-ladu äripinnad kõrgelt juba aastaid, Lätis on see kiirelt kasvavaks trendiks just täna. Sarnane, ettevõtete jaoks kulusid kokku hoidev ärihoonete kompleks koos logistikakeskusega valmib Estmak Capitali eestvedamisel Dreiliņisse, otse areneva piirkonna tuiksoonele. Tere tulemast Versumisse, juba 2024. aastal.

 

Asukoht, asukoht, asukoht… roheluses

Versumi stock-office äripindadest koosnev linnak asub Riia kiirelt arenevas ettevõtluspiirkonnas, mille atraktiivsust kinnitavad ka läheduses paiknevad Coca-Cola, Lidli ja Rimi logistikakeskused.

 

Kui suuremad ärikeskused madistavad juba täna ummikute ja parkimisprobleemiga, siis Versumi juures on ruumi piisavalt. Suure läbilaskvusega Ulbrokase ja varsti neljarealise Dzelzavase ristis asuv linnak on mitmest suunast ligipääsetav autode ja varsti ka kesklinnast kiire metroobussiga. Versumi ärilinnakut ümbritsevad rohked ligipääsuteed ja parklad. Tänu sellele on loodud sujuv võimalus kaupade laadimiseks veokitelt otse lattu ning ka otse poodide ees olevaid parkimiskohti jagub nii klientidele kui omatöötajatele.

 

Erinevalt kõleda ja tööstusliku ümbruskonnaga linnaäärsetest ladudest on Versumi ümber rõhku pandud inimväärsele olmekeskkonnale. “Rohehaljastus loob vaheldust parkimisasfaldile ja muruplatsid säilitavad loomuliku elurikkuse. Lähtume põhimõttest, et tegu pole mitte tööstusliku laopiirkonna, vaid töötajaile ja klientidele mõnusa ümbruskonnaga,” sõnas Estmak Capitali turundus- ja kommunikatsioonijuht Marianna Elksnin-Vald. Mitmest majast koosneval alal moodustub hubane sisekvartal, kus pargipingil jalgu puhata.

 

Mitte kolm-ühes, vaid viis-ühes

Stock-office’id reklaamitakse tavaliselt kui mugavaid ettevõtluspindu, mis toovad ühte kohta kokku nii kontori, esinduse kui ka lao, hoides seeläbi kokku üüri-, haldus- ja logistikakulusid. Versumi asukoht ja seda ümbritsev arendus teevad selle väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele atraktiivseks lausa viiel erineval moel:

 

  • vähenevad üüri- ja transpordikulud, kuna puudub vajadus kolmeks erinevaks pinnaks,
  • paraneb osakondadevaheline suhtlus, kuna kõik töötajad asuvad ühes kohas,
  • selge ülevaade kõigist tööprotsessidest, lisaks saab lubada paindlikumat tööaega,
  • tööjõu leidmisele aitavad kaasa lähedal asuvad suured elamukvartalid,
  • lõppkliendi vaatest muutub kauba kättesaamine kordades lihtsamaks, kasvõi otse autoga laost.

 

Kaasaegse äri ambitsioonikas keskus

Väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks loodud ärilinnak on ehitatud A-energiaklassi standarditele vastavalt. Katusele on paigaldatud päikesepark ning klientidele pakuvad lisaväärtust elektriautode laadimiskohad. Logistikakeskus läheb oma ambitsioonides veelgi kaugemale vastates jätkusuutlikkust kinnitavale BREEAM sertifikaadi nõuetele.

 

Versumi arendus võtab enda alla ligi 10 ha. Stock-office’i pindu on nelja maja peale üle 15 000 m2, kahest hoonest koosnev logistikakeskus jääb suurusjärku üle 30 000 m2. Arenduse esimene etapp valmib juulis 2024.

 

Kiirelt areneva ärilinnaku uute põnevate kolm-ühes pindadega saab tutvuda aadressil versum.lv