Avasime LEED Platiniumi rohemärgist kandvas Exploreri ärihoones esimese avaliku elektriautode laadimispunkti

25. september 2023
news

Paigaldasime Exploreri ärihoone seinale avaliku elektriautode laadija

Estmak Capital paigaldas Exploreri ärihoone seinale oma esimese avaliku elektriautode poolkiire (AC) ja kiirlaadija (DC) ja valis avaliku teenuse osutajaks Eleport OÜ. Alates käesolevast nädalast saavad laadimispunkti kasutada kõik Eleporti kliendid, kuid peagi avaneb võimalus seda teha ka kõigil teistel elektriautode omanikel.

 

Ajaloolisel sadamaalal asuvas Exploreri ärihoones rakendatakse kõige uuemaid tehnoloogilisi lahendusi

Automaatika juhib nii radiaatoreid kui jahutust ning välistab ebaratsionaalse energiakulu. Kõik olulised tehnosüsteemid on kaugjälgitavad ja juhitavad. Kõiki seinu katavad LED-paneelid, mis võimaldavad kuvada 360 kraadi ulatuses nii staatilist kui liikuvat pilti – sisuliselt on kogu hoone fassaadi võimalik kasutada suure ekraanina.   Büroopindade ventileerimine on jagatud ilmakaarte järgi põhja- ja lõunapoolseks, nii et päikesepoolsel küljel on õhuhulk üle 50% suurem. Just selle tõttu tunnustatigi Exploreri ärihoone esimesena Eestis ametlikult kõige rohelisemaks omasuguste seas pälvides sellega Platinum sartifikaadi, milleni seni ei olnud küündinud ükski büroohoone Eestis. Seega elektriautode laadimislahendus oli igati loogiline järgmine samm.

 

Koostööst

Estmak Capitali juhatuse liige Timofey Sukonkin: “Eleport kasutab 100% taastuvenergiat, mis sobib hästi kokku Exploreri hoone kontseptsiooniga, aga ka üleüldise Estmak Capitali “rohelise” mõttelaadiga. Lisaks sellele tegutseb Eleport nagu meiegi nii Eestis, Lätis kui ka Leedus. Võttes arvesse meie tulevasi kinnisvaraalaseid projekte üle Baltikumi, on koostöö Eleportiga meie jaoks tulevikku vaatav otsus”.