Innovaatilised Promenaadi majad

25. september 2023
news

Tallinn on olnud läbi ajaloo tähtis sadama- ja merelinn

Seepärast on loomulik, et linna süda on liikumas tagasi mere äärde, vanalinna ja mere vahele. Alale, mille üks külg puudutab ajaloolisi linnamüüre, teine võtab vastu jahisadamasse saabuvaid inimesi. Sadamapiirkond areneb terviklikult, kantuna ideest kujundada sellest uus, modernne ja rohelise hingamisega linnasüda.

 

Tallinna linna auks ja uhkuseks on Euroopa üks paremini säilinud keskaegne vanalinn. UNESCO maailmapärandisse kantud Tallinn vanalinna jääb Promenaadi majadest vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusele. Promenaadi majad pakuvad oma elanikele suurepärast võimalust ka oma koduaknast kaunist vanalinnavaadet nautida.

 

Promenaadi majades kasutatakse esimese kortermajana Eestis maaküttevaiu

Promenaadi majades kasutatakse esimese kortermajana Eestis maaküttevaiu, mis asuvad 20 meetri sügavusel ning vähendavad küttekulusid ligikaudu kolmandiku võrra. Hooned on energiatõhususklassis A. Tsentraalne mehaaniline soojustagastusega ventilatsioon. Ruumidesse sissepuhutav õhk filtreeritakse ventilatsiooniseadmis, mis paiknevad hoone katusekorruse ventilatsioonikambris. Suvise sisetemperatuuri hoidmiseks on projekteeritud katuse- ja päikesepoolsetesse korteritesse jahutussüsteem. Ruumide jahutamine toimub tsentraalse vesijahutussüteemi abil, ruumides on laealuse paigaldusega kassetid. Temperatuuri reguleerimine toimub küttesüsteemiga ühisest lokaalsest ruumitermostaadist. Kõikide korterite jahutuse kulu mõõdetakse eraldi kaugloetavate arvestitega.

 

Tutvu näidiskorteriga

www.promenaadimajad.ee