Exploreri ärihoone – linna suurim kinoekraan maja seinal

08. aprill 2024
news

Seinasuuruste säravate LED-seintega Exploreri ärimajast on võimatu seda vaatamata mööduda. Sadama ja linnahalli lähistel asuv Tallinna suurim “kinoekraan” tõmbab nii kohalike kui turistide pilke juba aastast 2016. Lihtsast valgusmängust kuni abieluettepanekuni – maja toob põhjamaiselt halli argipäeva värve ja meeleolu.

Tallinna südames asuv Explorer on oma mängulise välimusega võitnud ka paljude linaste  südamed. See pole mitte ainult keskkonnasäästlik arhitektuurne saavutus, vaid ka sadamaala visuaalne maamärk, mis on aastaid kohalikku linnamaastikku rikastanud.

Eriti muljetavaldavaks muutub seinte vaatemäng sügis- ja talveõhtutel, kus säravad värvid mõjuvad pimedas ja rusuvas õhustikus eriti rõõmsa kontrastina. Usume Estmak Capitalis siiralt, et lisaks praktilisele peab iga uus ehitis linnaruumi panustama ka mingi muu lisaväärtusega. Olgu selleks omanäoline kuju, värv, valgus, heli või midagi hoopis uut. 

Abieluettepanekust riigi sünnipäevatervitusteni

Kui juba kedagi tervitada või õnnitleda, siis ikka suurelt! Pea tervikuna Exploreri seinu katvad LED-paneelid annavad sõnumi edastamiseks seninägematud mõõtmed, muutes selle kaugele nähtavaks visuaalseks etenduseks.

 

Estmak Capitali müügijuht Mihkel Kaarjärve sõnul on seintele animatsioone tehtud nii üleriigilisteks korduvateks pühadeks kui ja isiklikult erilisteks sündmusteks. “Kindlasti kõige originaalsemaks võib pidada 2024. aasta sõbrapäeval mitmemeetriste südamete ja tähtedega tehtud abieluettpanekut. Õnneks võttis pahviks löödud südamedaam selle ka vastu,” naerab Kaarjärv.  

Linnakeskkonda on temaatilise valgusmänguga pidulikumaks muudetud ka näiteks vabariigi aastapäeval ja naistepäeval. “24. veebruaril ehtisid Explorerit lipuvärvid ja spetsiaalne sümboolikast koosnev video. Naistepäeval aga katsime kogu maja stiilsete lilledega, mis kuulu järgi paljudele silma jäi. Meie jaoks on oluline muuta linn inimestele emotsionaalselt meeldivaks ja mänguliseks paigaks. Tahame Tallinna elukeskkonda päriselt panustada,” selgitab Kaarjärv.

Mitmes mõttes kõige-kõige

Lisaks silmapaistvalt nutikale fassaadile on ka Exploreri sees kasutusel uue aja nutikad ja ülimalt säästlikud tehnoloogilised lahendused, mida kinnitab jätkusuutlikkuse kõrgeim tunnustus – LEED Platinum sertifikaat. 

Hoone ülalpidamine toimib väikese jalajälje ja väikeste kuludega. Automaatsed lahendused muudavad nii kütmise kui ka jahutamise efektiivsuseks, välistades tarbetu energiakulu. Kõik keskse tähtsusega tehnosüsteemid on distantsilt monitooritavad ja kontrollitavad. 

Ka ventilatsioon on jaotatud vastavalt põhja- ja lõuna suunas, millega saab päikesele avatud küljel õhuvahetust suurendada 50% võrra. Nii on tagatud mõistlik energiakasutus ja parim võimalik sisekliima.

Maja, mis paistab sõna otseses mõttes silma

Explorer ei ole ainult eraldiseisev vaatamisväärsus, vaid oluline osa Tallinna visuaalsest identiteedist. See väljendab innovatsiooni ja kogukonna leidlikku vaimu, soovi mõelda inimeste heaolule ja samal ajal rõhutada keskkonnasäästlikku mõtteviisi. Explorer on just selline, nagu üks väärt maja maja olema peab. 

Loovad lahendused Exploreri seintel on tegelikult avatud kõigile. On see kutse mõnele Tallinnas toimuvale suursündmusele, värvikas sõnum turistidele või hoopis vägev sünnipäevatervitus? Tule ja uuri,  kõik on võimalik.  

Veel – explorer.ee