Estmak Capital võõrustab Tallinna Arhitektuuribiennaali 2022 näitust

25. september 2023
news

Võõrustame TAB 2022 näitust

Estmak Capitalil on au võõrustada Tallinna Arhitektuuribiennaali (TAB) 2022 raames visioonivõistluse näitust “CIRCULAR BLOCK: Reinventing the Mikrorayon”

 

Tänavune visioonivõistlus uuris arhitektuuri võimekust muuta jäätmed energiaks läbi ringlustegevuste nii mikro- kui makroskaalal võttes fookusesse Tallinna suurima linnaosa – Lasnamäe. Osalejate peamiseks ülesandeks oli pakkuda välja lahendusi Lasnamäe rajoonile ning selle ehitistele, mis kujundaksid piirkonnast hästi ühendatud tervikliku elanike vajadusi arvestava süsteemi.

 

TAB 2022 visioonivõistluse võitjatöö pakub välja tänaste Lasnamäe hoonete etapiviisilise lammutuse 40-aastase perioodi vältel. Autori nägemuses oleneksid muutused Lasnamäel sinna projekti järgi rajatavast metsast ning selle kasvamistsüklist. Lisaks võitjatööle tutvustatakse näitusel ka teisi žüriile silma jäänud Lasnamäe-teemalisi võistlustöid.

 

Kunst ja arhitektuur on südamelähedane teema

Estmak Capital on varemgi osalenud Eesti kunsti ja arhitektuuri elus toetades erinevaid näitusi ja konkursse. Selle aasta kevadel võõrustati Poordi 3 äripinnal Eesti Kunstiakadeemia lõputööde festivali TASEˈ22 raames Olev Kuma näitust “ÜLEKANNE” ning 2021 aastal Exploreri ärihoone seinal, mis võimaldab kuvada 360 kraadi ulatuses nii staatilist kui liikuvat pilti, KKEKˈi linnaruumi kunstinäitust „Ööpildid“ eesmärgiga tuua kaasaegne kunst linnaruumi.

 

“Kunst ja arhitektuur on ettevõttele südamelähedane teema, sealt ka soov seda toetada ja olla osa sellest. Kinnisvaraarendusettevõttena püüame ka ise läheneda oma projektidele loominguliselt ning innovaatiliselt, panustades linnaruumi arengusse läbi jätkusuutlike ja ainulaadsete kinnisvaraarenduste, millel on laiem positiivne mõju ümbritsevale keskkonnale” ütles Estmak Capitali juhatuse esimees Timofey Sukonkin.

 

Tallinna Arhitektuuribiennaali näitus on avatud perioodil 8. september – 25. september Poordi 3 aial.

 

Rohkem infot TAB 2022 kohta: https://2022.tab.ee/et/esileht/