Estmak Capital tervitab Lacplesa kvartali esimese partnerina Lidlit

04. aprill 2024
news

Riia vanalinna lähedale kerkiva Lacplesa elu- ja ärikvartali arendaja Estmak Capital teatas esimesest partnerluskokkuleppest Lidl Lätiga. Uue poe ehitamise leping on oluliseks verstapostiks nii kvartali arenduses kui ka Lidli laienemisplaanides.     

Ajalooline kvartal kõrgete arhitektuursete nõudmistega

Industriaalne Lacplesa kvartal kerkib UNESCO maailmapärandiga kaitstud Riia ajaloolise keskuse kaitsevööndisse, seega on kogu kvartalile, sh uuele poele kehtestatud kõrged arhitektuursed nõudmised.

Estmak Capitali poolt endisesse tööstuspiirkonda kavandatud Lačpleša kvartali industriaalset stiili loovad mainekad arhitektuuribürood DUAL arhitekti ja Archunion (Ukraina). Tervikliku tunnetuse loomiseks kasutatakse fassaadidel ajaloolise tellise jäljendust ja stiilselt vaoshoitud toone. Väärikat ajalugu rõhutab ka keskplatsile maamärgina alles jäetav 19. sajandist pärit korsten ja selle ümber keerduv roheterrass.

Keskkond, kus inimene on autost tähtsam

Kvartali peamine liikumistee ehitatakse üles inimese-, mitte autokeskselt. Inspireeriv idee toetub 1970. aastate Hollandist pärit Woonerfi kontseptsioonile, kus kesksele kohale asetub elav ja inimsõbralik linnaruum. Autod küll lubatud, kuid fookus jääb siiski jalakäijale ja ratturile.

Majade vahel on ruumi mugavate pinkide ja rohesaartega liigendatud keskväljakule, mis koos ümberringi asuvate kohvikute ja poekestega moodustub justkui väikse hubase linnakeskuse. Kasvama jäetakse ka ajaloolised puud ning kõikjale lisatakse aastaringset haljastust. 

Kahekorruseline suurlinlik Lidli pood

Lidl Läti kommunikatsioonijuht Dana Hasana sõnul oodatakse suure huviga, kuidas kavandatav Lidli pood aitab pikalt unarusse jäetud Riia piirkonda ellu äratada.

“Uue Lacplesa tänava poega saame olla lähemal paljudele klientidele, kes selles kiiresti arenevas paigas elavad. Peame lugu piirkonna tööstuslikust vaimust ja meil on hea meel, et saame kvartalisse tuua värsket energiat ning aidata sel uuele tasemele tõusta. Olen kindel, et nii Lačpleša kui lähialade elanikud leiavad uuest ilusast Lidli poest parima kvaliteedi ja hinna suhtega tootevaliku,” sõnas Hasana.

 

Estmak Capitali tegevjuhi Tatjana Arhipova sõnul märgib leping Lidliga suurt rolli kogu kvartali edasises arengus.

“Meil on väga hea meel, et saime tugeva, koostöövalmis ja tulevikku vaatava partneri. Nende kindel soov unikaalse asukoha osas ja selge arhitektuurne nägemus on teinud meie koostöö nauditavaks ja tulemuslikuks. Meile mõlemale meeldib katsetada uusi asju,” sõnas Arhipova.  

 

Lepingut Estmak Capitali ja Lidl Läti vahel vahendas kinnisvaraettevõte VPH.

50 miljonit ja auhinnatud arendus 

Traditsioone väärtustavasse kvartalisse tuleb kokku 600 korterit ning 14 000 m2 äripindu. Ligi 50 miljoni suuruse investeeringuga arendus on valitud Läti kinnisvaraprojekte ja algatusi hindava BRELF Awardsi nominendiks kõige ambitsioonikamate tulevikuplaanide kategoorias.

Lacplesa kvartali ehituse alguseks on planeeritud käesolev aasta ning see valmib seitsme kuni kümne aasta jooksul. 

Lisainfo ja vaated Lacplesa kvartali kohta: lacplesaskvers.lv

 

Meediakajastus:

Dienas Bizness | Jauns LV | Buvinzenierusavieniba.lv | News Agency LETA LV | News agency LETA EN | News agency LETA RU | Apollo | 1188 | ArchideaThe Baltic Times | DELFI LV | DELFI RUS | Press RUS