Estmak Capital lõpetas Versumi ehituse Riias ja tervitas esimesi rentnikke

15. juuli 2024
news

Riias asuv uuenduslik Versumi stock-office ärikeskus andis teada esimese ehitusetapi lõpetamisest. Kaks hoonet on nüüdseks kasutusvalmis ja esimesed rentnikud juba sisse kolimas

Nutikas, roheline ja tõhus kolm-ühes lahendus

Versumi kahest hoonest koosnev esimene etapp kogupinnaga ligi 8000 m2 anti üle 4. juulil, nagu lubatud. Ainulaadne kolmes-ühes kontseptsioon – esindus, kontor ja ladu ühe katuse all – pakub ettevõtetele lahendusi kulude vähendamiseks ning efektiivsuse ja ettevõttesisese töökultuuri edendamiseks. Paindlike lahendustega ruume saab lihtsalt kohandada vastavalt iga rentniku vajadustele.

Projekti arendas ja juhtis Estmak Capital, projekteeris VVV Architecture ja ehitas SIA Aimasa. Edukas koostöös valminud Versum on segu kaasaegsest disainist ja kliimateadlikust mõtteviisist, jätkusuutlikku lähenemist kinnitab ka BREEAM sertifikaat.

Ehitusel on kasutatud keskkonnasõbralikke materjale ja uuenduslikke insenerilahendusi – näiteks päikesepaneele katusel, soojustagastusega ventilatsiooni ja mitmed teisi nutikaid tehnoloogiaid. Hooned on ülimalt energiatõhusad, madalate kommunaalkulude ja tervisliku töökeskkonnaga.

Hoonete ümber ja vahel paikneval rohealal leidub rohkelt parkimiskohti elektrisõidukitele ja jalgratastele. Kliendid saavad parkida otse esinduse ees ning suuremaid kaupu on võimalik autosse laadida kohe kõrval asuvast laost.

Versumi strateegiline asukoht Riia uues äripiirkonnas, tiheda liiklusega Ulbrokase tänava ääres tagab hea ühenduvuse ja kasvuvõimalused, muutes selle atraktiivseks nii idufirmadele kui ka suurtele rahvusvahelistele ettevõtetele.

Esimesed rentnikud on alles algus

Uute stock-office äripindade esimeste rentnike hulka kuuluvad tuntud brändid, nagu Eden Springs, Poly Systems, Condair ja Hydrox. Muuhulgas joogivee lahenduste ja laborikeemiaga tegelevad ettevõtted võtavad enda alla juba suurema osa B-hoonest.

Oma heameelt väljendas ka Estmak Capitali juht Tatjana Arhipova. „Esimese etapi lõpetamine on alles algus. Meie visioon elavast, jätkusuutlikust ja efektiivsest ärikeskusest on tänu meeskonna ja partnerite tublile tööle ellu ärkamas,“ märkis Arhipova.

Rentniku vaatenurka kommenteeris Evija Šepteliča ettevõttest Hydrox. „Meie jaoks on Versumisse kolimine olnud suurepärane otsus, nende filosoofia haakub hästi meie ettevõtte väärtustega. Loodme uues keskkonnas kiirelt edasi areneda,“ sõnas ta.

Optimistlik tulevik

Versumi esimese etapi õigeaegne lõpetamine on oluline verstapost pikemal teel. Suur huvi rendipindade vastu ja mitmed eelbroneeringud kinnitavad Versumi keskkonnasõbraliku ja efektiivse keskuse vajadust turule.

Kogu projekt, mis hõlmab lisaks nelja hoone ehitust, saab valmis lähiajal. 

Estmak Capitali meeskond tänab kõigile osapooli ja töötab selle nimel, et kinnistada Versumi positsiooni uut suunda näitava tänapäevase ärikeskusena.

Lisainfo Versumi kohta: https://versum.lv/en/

Meediakajastus: Dienas Bizness | News Agency LETA | ARCHIDEA | Latvijas Būvinženieru savienība | VARIANTI | Reitingi | Delfi