Uuenduslik Versumi ärikeskus Riias alustas teise ehitusetapiga

23. juuli 2024
news

Nutikate ja keskkonnasõbralike stock-office äripindade poolest tuntud Versumi ärikeskus Riias alustas uue ehitusetapiga. Esimese etapi õigeaegne valmimine ja rentnike suur huvi lubavad loota edukat tulevikku ka valmivale kolmandale majale.   

Tõhusad kolm-ühes äripinnad  

Estmak Capitali poolt arendatav Versumi ärikeskus keskendub stock-office tüüpi pindadele, mis toovad ühte kohta kokku esinduse, kontori ja lao.

BREEAM sertifikaati taotlev ärilinnak vastab kõigile A-energiaklassi standarditele – keskkonnasäästlikest materjalidest hoonetes on kaasaegne soojustagastusega ventilatsioonisüsteem, katusel päikesepaneelid, majade ümber rohkelt elektriautode laadimiskohti ja palju muid nutikaid lahendusi.

Kolmanda hoone ehitus ja broneerimine

Hiljuti valminud kahest hoonest üks on juba suuremas osas rentnikega täidetud. Ootusi kolmanda hoone osas kommenteeris Estmak Capitali juht Tatjana Arhipova.

„Kõrge täituvus ja rentnike rahulolu on meile suureks tunnustuseks. Ka huvi kolmanda maja vastu on juba märkimisväärne, kuna Riias on palju ettevõtted, kes soovivad oma hajutatud osakondi kokku tuua. Versum sobib selleks suurepäraselt,” sõnas Arhipova.

Versumi tugevuseks on kergesti muudetavad lahendused nii ehituslikus kui korralduslikus mõttes. “Broneerimise käigus leiame iga ettevõtte vajadustele vastavad ruumid ja kohandame need kõige sobivamal viisil,” selgitas Arhipova.

Esindus, kontor ja ladu ühe katuse all

Uue hoone kolm-ühes lahendus aitab ettevõtetel oma tegevust optimeerida, säästes üüri-, haldus- ja logistikakuludelt, andes selgema ülevaade tööprotsessidest ja parandades ettevõttesisest kultuuri.

Versumi pinnad on erineva suurusega ning iga rentnik saab kaasa rääkida nende jaotuse, paigutuse ja muude võimaluste osas. Näiteks ettevõtte kasvufaasis on lihtne esinduse arvelt kontoripinda suurendada ja hiljem vastupidi. 

Paindlikke lahendusi leidub veelgi. Iga ettevõte võib oma köögi asukoha ise määrata ning näiteks ladu saab jahutada isegi meditsiinitoodete hoiustamiseks. Igal pinnal on ka oma tualett ja dušš.

Kolmanda hoone valmimisega moodustub Versumi hoonete vahele roheline sisehoov, kus on pargipingid, jalgrattaparkla ja rohkelt elektrisõidukite laadijaid. Kliendid saavad parkida otse esinduse ette ja vajadusel ka lattu sisse sõita.  

Suurte teede ja ühistranspordiühenduste lähistel asuva Versumi rentnikel on võimalus silma paista ettevõtte suure logoga maja fassaadil.

Valmis juba tuleval aastal

Versumi kolmanda hoone ehitustööd käivad täie hooga. Tähtaegadest kinnipidamiseks ja kõrgete standardite tagamiseks on projektijuhtimine ja kvaliteedikontroll usaldatud BLV Advisory Groupile. Nende kogemuse ja asjatundliku nõu abil on 3735 m² suuruse hoone valmimist oodata 2025. aasta esimeses kvartalis. Kogu Versumi ärikeskus, sealhulgas neli täiendavat hoonet, valmib lähitulevikus.

Meediakajastus:

News Agency LETA | Dienas Bizness | Archidea | Buvinzenierusavieniba | Varianti | DELFI | Nozare