Riia innovaatiline kolm-ühes ärikeskus hakkab valmis saama

07. oktoober 2024
news

Uuenduslike esindus-kontor-ladu äripindadega silma paistev Versumi ärikeskus Riias on peagi valmis. Möödunud reedel toimunud kolmanda hoone sarikapidu kinnitab, et ehitus püsib graafikus ning rentnikud saavad sisse kolida 2025. aasta esimeses kvartalis.

Versumi esimesed kaks hoonet kogupinnaga 8000 m2 anti üle juba suvel. Kolmas maja valmib tuleval kevadel, lisades keskusele ligi 3700 m2 uuenduslikke stock-office tüüpi äripindu. 

Mainekal BREL Awards konkursil aasta parimaks projektiks kandideeriv Versum paistab Riia kinnisvaramaastikul silma oma innovaatiliste ja keskkonnasäästlike lahenduste ning paindliku ruumikasutuse poolest. Suur osa olemasolevatest pindadest on juba broneeritud ning ka rentnikud on asunud sisse kolima. 

Usalduse loomine: ehitus püsib graafikus 

Sarikapeost võtsid osa esindajad kõigist peamistest osapooltest: arendaja Estmak Capital, projekteerija VVV Architecture, ehitusfirma SIA Aimasa ning projektijuhtimise eest vastutav BLV Advisory Group. Häid traditsioone jälgides paigaldati hoone katusele sarikapärg ning tänati partnereid suure töö eest.


Estmak Capitali tegevjuht Tatjana Arhipova avaldas heameelt kogu projekti plaanipärase kulgemise üle: “Graafikus püsimine kinnitab usaldust kõigi osapoole vahel. See annab Versumi tuleviku osas kindlust ka kõigile tänastele ja tulevastele rentnikele.”


Arhipova sõnul on Versumi peamiseks eesmärgiks pakkuda paindlikke lahendusi ettevõtetele, kes soovivad oma konkurentidest sammu võrra ees olla. „Meie kergesti muudetavate äripindade lahendus võimaldab ettevõtetel paremini hallata oma tööprotsesse, olla kiirelt valmis muutusteks ja kasvada koos ettevõttega,” märkis Arhipova.

BLV Advisory Groupi asutaja ja tegevjuht Sergejs Frolovs rõhutas projekti uuenduslikku lähenemist: „Läti turul innovaatilise projekti edu peitub selles, et laseme kliendil täielikult keskenduda oma äritegevusele, tegeledes ise samal ajal kogu tehnilise poole ja ehitusliku järelevalvega. Sellist tüüpi lähenemine ja hea meeskonnatöö aitasid meil projekti õigeaegselt lõpetada ja ka rentnikud said kiirelt oma äri kasvatamisega jätkata.“

Tulevikku vaatav paindlik ja roheline mõtteviis

Versumi kontsptsiooni keskmes on ülimalt praktiline kolm-ühes lahendus, mis ühendab esinduse, kontori ja lao ühe katuse alla. See säästab üüri-, haldus- ja logistikakuludelt, lubab näiteks laopinna arvelt kontorit suurendada, annab selgema ülevaade tööprotsessidest ja parandab ka ettevõttesisest kultuuri.

Versum paistab silma ka keskkonnasäästliku lähenemise poolest. Hooned vastavad A-energiaklassi nõuetele ja neis on rohkelt nutikat tehnoloogiat, näiteks päikesepaneelid katusel ja soojustagastusega ventilatsioonisüsteem. Suurtest akendest paistab sisse maksimaalselt loomulikku valgust ja iga ettevõte saab oma sisekliimat ise kontrollida. Projekt vastab ka BREEAM sertifikaadi kõrgetele jätkusuutlikkuse nõuetele.


Hoonete vahelisele rohealale mahuvad pargipingid, jalgrattaparkla ja elektrisõidukite  laadijad. Kliendid saavad parkida otse esinduse ette ja vajadusel ka lattu sisse sõita.  

Uuenduslik ärikeskus idu- ja suurfirmadele

Suurte teede lähedal asuv ja lihtsasti ligipääsetav Versum on Riias loomas uut tõmbekeskust, kuhu on oodatud nii kohalikud väikefirmad kui suured rahvusvahelised ettevõtted. Tulevikku vaatav keskus sobib eriti hästi kaubandus- ja IT-ettevõtetele, pakkudes sünergilist kooslust lao-, poe- ja kontoripindadest. 

Kevadel valmiv kolmas hoone toob Baltikumis uut standardit kehtestava Versumi lõpliku valmimise sammu võrra lähemale. Kogu Versumi projektiga saab tutvuda siin

Meediakajastus: Dienas Bizness | LETA | Buvinzenierusavieniba | Archidea | Varianti | DELFI